Svenne & Lotta

Uppträder den

25 augusti, 2012

kl: - – -

Scen

-
Svenne & Lotta är en popduo bestående av Svenne Hedlund och Lotta Hedlund och de möttes 1966 då han var sångare i den svenska popgruppen Hep Stars och Charlotte Walker, som hon hette på den tiden, var på turné i Sverige med tjejtrion Sherrys från USA. Svenne och Charlotte blev kära i varandra och hon […]

Svenne & Lotta är en popduo bestående av Svenne Hedlund och Lotta Hedlund och de möttes 1966 då han var sångare i den svenska popgruppen Hep Stars och Charlotte Walker, som hon hette på den tiden, var på turné i Sverige med tjejtrion Sherrys från USA. Svenne och Charlotte blev kära i varandra och hon bröt upp från sin familj i USA och flyttade till Sverige.

Lotta blev Hep Stars-medlem våren 1968 och första skivsuccén med Svenne och Lotta som frontfigurer i Hep Stars blev “Let it be me” samma år. De medverkade i den svenska Melodifestivalen 1975 med sången “Bang en boomerang” som slutade på tredje plats, men blev en hit när duon lanserades internationellt, bland annat i Nya Zeeland och Nederländerna.I den svenska Melodifestivalen 2000 gjorde de comeback som refrängsångare i melodin “Bara du och jag” med Balsam Boys. Bidraget slutade på sjunde plats, men låten spelades mycket i radio.

I Melodifestivalen 2005 gjorde de också en tillfällig comeback i pausen när rösterna räknades, då de sjöng “Bang a Boomerang” med text på engelska. Paret är sedan många år bosatt i Sävsjö på sydsvenska höglandet och nu kommer de till Eksjö Stadsfest då de också kommer gästa the Mad Men Band!