Smith & Thell

Uppträder den

28 augusti, 2021

kl: 21:00 – 22:00

Scen

GSP
Det har varit en mörk tid för alla oss musikälskare sedan våren 2020. Livemusik har vi, på sin höjd, fått avnjuta via olika streaming-tjänster.

Många av er där ute kände nog att det var något som saknades när sommaren 2020 inte kunde firas av med en hejdundrande stadsfest. Men denna mörka mini-medeltid har nu börjat glida in i en renässans för oss musikälskare. Vi kan äntligen ana ljuset i slutet av tunneln och ljuset glimmar som Smith & Thell.

Få svenskar har kunnat undgå grammisprisade Smith & Thell då de klättrat på listorna med låtar som ”Forgive me Friend”, ”Goliath” och ”Hotell Walls”. Skulle det vara så att ni av någon outgrundlig anledning missat dessa hits så finns det en stor chans att ni hört några av de låtar de skrivit åt andra artister som Molly Sandén, Darin, Danny, Samir & Victor, Oscar Zia och Allan Walker. Smith & Thell är alltså inte bara artister i eget namn utan också två av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare.

Historien om Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken. Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i hemstaden Helsingborg och båda föll direkt för den andres musikaliska lust, ambition och passion. Därefter tog det några år, ett par singlar och ett stort antal timmar i studion för dem att hitta fram till sitt unika uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons hittade duon sitt unika countryinfluerad popsound.

Våren 2017 släpptes deras debutalbum Soulprints och allt efter det har varit en stigande resa mot stjärnhimlen.

Vi välkomnar Smith & Thell den 28 augusti till årets Eksjö Stadsfest In Concerts.