Siw Malmkvist

Uppträder den

24 augusti, 2012

kl: - – -

Scen

-
Siw Malmkvist har varit en av våra mest folkkära artister sedan 1950-talet och hon har en gedigen karriär bakom sig. ”Siwan” är idag 76 år men starten på karriären kom redan 1955 när hon deltog i en amatörtävling. Hon vann tävlingen och det ledde till att hon samma år fick möjligheten att spela in sin […]

Siw Malmkvist har varit en av våra mest folkkära artister sedan 1950-talet och hon har en gedigen karriär bakom sig. ”Siwan” är idag 76 år men starten på karriären kom redan 1955 när hon deltog i en amatörtävling. Hon vann tävlingen och det ledde till att hon samma år fick möjligheten att spela in sin första skiva, “Tweedle Dee.

Sedan dess har Siw spelat in runt 600 låtar, haft en massa hits och har sjungit låtar på sammanlagt nio språk. Totalt har hon haft ett 40-tal låtar på Svensktoppen och det är inte många artister som kan skryta med en över 55 år lång karriär.

Såklart är vi otroligt stolta över att Siw kommer till Stadsfesten i sommar och vi vet att det kommer bli en riktigt härlig konsert fylld med nostalgi och gamla klassiker.