Simone Moreno

Uppträder den

25 augusti, 2012

kl: - – -

Scen

-
Brasilianska sångerskan Simone Moreno är ute och turnerar i sommar!! Simone kanske ni har hört talas om från samba reggae-hiten “Vem pra bahia (Vi drar till Malmö)”, en hit med Timbuktu från förra skivan “Samba Makossa”, eller Melodifestivalen som hon gästade för några år sedan…?  Simone har även samarbetat med musiker som Magnus Lindgren och […]

Brasilianska sångerskan Simone Moreno är ute och turnerar i sommar!!

Simone kanske ni har hört talas om från samba reggae-hiten “Vem pra bahia (Vi drar till Malmö)”, en hit med Timbuktu från förra skivan “Samba Makossa”, eller Melodifestivalen som hon gästade för några år sedan…?  Simone har även samarbetat med musiker som Magnus Lindgren och Hector Bingert och sjungit för legenden Gilberto Gil på Polarpriset.

Simone och grymma bandet Os Lourinhos (medlemmar från Calle Real, Sofia Karlsson, Robyn, Blacknuss) har spelat massor sen sist runt i Europa och fått finfin kritik för nya skivan “Planetas” (bl a 5/5 i DN och med på Agrells topplista i SDS över förra årets bästa skivor). Nya duetten “Vida de cão (Hundlivet)” med Timbuktu har snurrat en del på radio och
häromsistens vann vi Manifestpriset i klassen “Rytm” i konkurrens med bl a Kapen Röd! Plattan är även på väg ut i Europa.

Musiken är en resa runt jorden i känslor och musikstilar där reggae möter afro möter jazz möter soul möter samba och t o m lite svenskt vemod, men med ett sjuhelsikes sväng som gemensam nämnare!