RICKY RICH

Uppträder den

27 augusti, 2022

kl: 23:00 – 00:00

Scen

GSP
Ricky Rich är ett av de stora namnen inom den svenska hip hop-scenen och musiken han släpper når ut med miljontals streams.

Att vara artist har inte alltid varit en självklarhet, eller ens en dröm, för Ricky Rich. Det hela började egentligen när han inte längre kunde spela fotboll. Han hade sedan barnsben haft drömmar om att bli fotbollsproffs, men en sjukdom som medför att han har andningssvårigheter satte stopp för den drömmen. Utan att ha en plan b verkade livet flyta utan riktning tills han en dag skämtade med sina kompisar om att bli rappare. Kompisarna tog det inte som ett skämt utan drog med honom till en studio för att spela in några låtar. Ricky Rich fick blodad tand och efter att han släppt superhiten ”habibi” tog karriären fart på riktigt. Ricky Rich var nu artisten på allas läppar och hans liv hade återigen fått en riktning.

Ricky Rich sticker ut genom sitt eget unika sound där han blandar svensk hip hop med österländska tongångar. 2022 är han aktuell med nya singel Young 22.

Vi välkomnar Ricky Rich att uppträda för oss på Eksjö Stadsfest lördag 27 augusti.