NICOLE SABOUNÉ

Uppträder den

27 augusti, 2022

kl: 23:30 – 00:20

Scen

Museigården
”Redan från första låten suger hon in publiken i sin fängslande postpunk. Håret på mina armar reser sig- hennes sångröst är så mäktig att det är svårt att förstå hur den ryms i hennes kropp” ( 3/5/20 , Savant Magazine)

När vi läser recensioner från Nicole Sabounés konserter förstår vi att Eksjö kommer bjudas på gåshudsvacker sång med dramatisk & briljant scen-närvaro. En konsert utöver det vanliga.

Nicole Sabouné debuterade med ”Must Exist” 2014, ett album som hyllades av hela musiksverige. Året därpå kom uppföljaren Miman som fick högsta betyg i DN och Gaffa, och som dessutom utsågs till årets bästa album av Fredrik Strage i Nyhetsmorgon. Efter att ha tagit en paus från musiken i fyra år återvände hon med EP:n ”Come My Love” som visade en alltmer sårbar sida.
2021 var så Nicole Sabouné tilllbaka med albumet ”Attachment Theory” som hon skapat tillsammans med Jenny Wilson. Skivan genomsyras av estetik från 60- och 70-tal, och av den anledningen kändes det självklart för dem att spela in skivan analogt med livetagningar. Skivan är resultatet av en artist som har mognat och växt, både med sitt konstnärskap och uttryck.

Vi välkomnar Nicole Sabouné till oss lördag 27 augusti!