Monica Domenique & Palle Danielsson

Uppträder den

25 augusti, 2012

kl: - – -

Scen

-
Knappast någon i svenskt musikliv kan visa upp en sådan bredd som pianisten och kompositören Monica Dominique. Det finns väl inget musikområde hon inte prövat på under sin framgångsrika karriär” (digjazz.se). Monica föddes i Västerås, men kort därefter gick flytten till Stockholm. Där familjen Danielsson utökades med lille Palle, en blivande världsbasist. Som till dags […]

Knappast någon i svenskt musikliv kan visa upp en sådan bredd som pianisten och kompositören Monica Dominique. Det finns väl inget musikområde hon inte prövat på under sin framgångsrika karriär” (digjazz.se). Monica föddes i Västerås, men kort därefter gick flytten till Stockholm. Där familjen Danielsson utökades med lille Palle, en blivande världsbasist. Som till dags dato har kompat många av vår tids största jazzlegender. Monica ingick även i en period i den legendariska sånggruppen Gals and Pals och har medverkat inom teater, film och TV, även som skådespelerska.

Monica och Palles rykande färska skiva ”Togetherness” gick raka vägen till 1:a plats på jazztoppen samt syns nu även på radions hitlistor och såklart ska de också synas på Eksjö Stadsfest.