Maja Francis

Uppträder den

25 augusti, 2023

kl: 19:40 – 20:40

Scen

Museigården
Årets andra artistsläpp har fått strålande kritik för sin insats i höstens Så Mycket bättre. Hon stod på Vaxblekarens scen redan 2015, men vi är nu så stolta att hon är tillbaka igen.

Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och inte mindre än tre EP-släpp.

Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” släpptes först 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster – med en penna som vågar utmana och beröra på djupet. Albumet har under 2022 nominerats för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press.

I vår åker hon som support på First Aid Kit’s Europaturné, men därefter väntar en egen turné på svensk mark tillsammans med hennes band. Med nya spännande tolkningar i bagaget, väntar nu en fantastisk möjlighet att uppleva en av landets just nu mest unika röster hos oss på Eksjö stadsfest.

Maja Francis ser ni fredag den 25 augusti !