Ike

Uppträder den

24 augusti, 2012

kl: - – -

Scen

-
Det  började i Vimmerby. Med en nyodlad mjölkmustasch introducerade Moltas Olofsgård sina funkiga och förvirrade basgångar för den trummande prettopojken Erik Lundin, som lyssnade på svensk indiepop och terroriserade sin omgivning med udda taktarter. Duon slog sig ihop och träffade Jon Egerlid. Med sina rötter i den lilla skogsdungen Rumskulla lärde han sig sjunga redan […]

Det  började i Vimmerby. Med en nyodlad mjölkmustasch introducerade Moltas Olofsgård sina funkiga och förvirrade basgångar för den trummande prettopojken Erik Lundin, som lyssnade på svensk indiepop och terroriserade sin omgivning med udda taktarter. Duon slog sig ihop och träffade Jon Egerlid. Med sina rötter i den lilla skogsdungen Rumskulla lärde han sig sjunga redan som barn av skogens kvittrande fåglar. Han är sedan tre år tillbaka en konverterad hipster som gått från Linkin Park till Sigur Rós och sån där konstig, hipp musik. Den sista länken i kedjan, Henry Ljunggren, är en oborstad pojke tagen direkt från gatan, som skapar riff så funkiga och smutsiga att det inte går att hitta dess like ens i den mörkaste slummen.

Tillsammans har de tämjt sina krafter och utgör nu Ike, en kvartett som trots vitt skilda åsikter har enats och hittat sitt eget ljud. Nu tänker de erövra världen. På sitt erövringståg har de bland annat hunnit med en riksfinal i UKM och en länsfinal i Musik Direkt. De har nu slipat sina knivar för att komma till Eksjö Stadsfest och göra det de gillar allra mest. Leverera enadrenalinfylld och energisprakande liveshow.