Hooja

Uppträder den

25 augusti, 2023

kl: 19:10 – 20:00

Scen

Stora scenen
Årets allra mest önskade bokning alla kategorier och som kommer inleda årets stadsfest på Stora Scenen på ett sätt Eksjö aldrig upplevt!

Vi presenterar stolt Hooja !!

Någonstans norr om polcirkeln bor det maskerade spelmanslaget Hooja som debuterade 2021 med “Donkey Kong”. Soundet har beskrivits som “skogsdisco”, och med ett unikt uttryck och en nypa salt driver de med sig själva över catchiga melodier och med texter om livet i norr.

Ordet om Hooja spred sig snabbt i början av 2022, och efter bara några dagar låg hela fyra låtar i topp på Spotifys lista över de mest virala låtarna i Sverige. En lista som Hooja minst sagt har dominerat under hela 2022. Det hela tog extra fart med hiten ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” och duon lyckades med den enorma bedriften att bli Sveriges mest streamade artist på Spotify.

Hoojafebern som spred sig över festivalsverige under sommaren 2022 övergick i höstturné och succén fortsatte med utsålda konserter, fyllda lokaler och pris för Årets Artist/Grupp på P3 Guldgalan 2023. Sommaren 2023 är Hooja mer efterfrågade än någonsin och vi utlovar allsång i Eksjö på Stora torget!

Hooja ser ni hos oss fredag 25 augusti!