Garageprojektet

Uppträder den

30 augusti, 2024

kl: - – -

Scen

Lilla Torget
Får vi presentera ett nytt 👏samarbete med gräsrotsscenen Garageprojektet Hammenhög på Österlen.

Eksjö Stadsfest introducerar i år ett helt nytt samarbete! Det är den lilla gräsrotsscenen Garageprojektet Hammenhög på Österlen som i år har bjudits in för att i samråd med Eksjö Stadsfest boka tre akter till fredagens festivalprogram. Det är första gången ett samarbete av detta slag genomförs – och det finns en anledning! Garageprojektet drivs nämligen av Camilla Backman, uppvuxen i Eksjö, som tillsammans med Dag Nemeth arrangerat konserter hemma i den gamla bilverkstaden sedan 2008. Programmet spänner över flera genrer med okända band från undergroundscener i Sverige, Europa och USA till några av Sveriges största artister som bob hund, Titiyo och Kite.

Camilla Backman, Maria Stejdahl och Lennart Larsson sprang på varandra på den stora branschmässan Sweden Live för ett par år sedan och började prata om ett samarbete, säger Lennart Larsson från föreningen Fiesta. Garaget bokar flera smala akter som vi tycker är spännande men som hittills inte fått utrymme på Eksjö Stadsfest. Det känns väldigt roligt att vi nu kan genomföra denna gemensamma satsning och vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna de tre artister Garaget har bokat tillsammans med oss i Eksjö Stadsfest!

Jag instämmer! Det känns både roligt, spännande och lite högtidligt att få komma hem till Eksjö och vara med på ett hörn i det otroligt stora och fina evenemang som Eksjö Stadsfest är! Jag hoppas att Eksjöborna kommer gilla det vi presenterar, även om det är lite smalare och inte så kända artister. Vi tycker de vi tar med oss till Eksjö är fantastiska! säger Camilla Backman.

Artisterna Garaget har bokat är performancemusikern MAG och avantgardepopakten Paperwing från Göteborg samt postpunk-syntharen Chris Imler med bas i Stockholm och Berlin.

De spelar på Lilla Torgets scen fredag 30 augusti.