Fuck You Pay Me

Uppträder den

24 augusti, 2012

kl: - – -

Scen

-
Fuck You Pay Me är en grupp bestående av rapparna Rikard “RMK” De Bruin (från gruppen RMK & Kompaniett) och Johan “Sober” Alander (från hiphop-gruppen Ismen). Tillsammans har de avlat fram en helt ny genré, electroswing med rap och toast – samplad swingmusik med elektroniska basgångar, sång och rap. Låtarna är klassiskt “swingiga” men med […]

Fuck You Pay Me är en grupp bestående av rapparna Rikard “RMK” De Bruin (från gruppen RMK & Kompaniett) och Johan “Sober” Alander (från hiphop-gruppen Ismen). Tillsammans har de avlat fram en helt ny genré, electroswing med rap och toast – samplad swingmusik med elektroniska basgångar, sång och rap.

Låtarna är klassiskt “swingiga” men med mer tryck. Låttexterna har oftast ett starkt politiskt budskap. Fuck You Pay Me har valt att belysa världens hemskheter och orättvisor på ett nytt sätt.
Gruppen gestaltar de stora skurkarna, till exempel skriver de en låt om att de är plastikkirurger som gärna lurar unga flickor på pengar. Eller låten “Min min min”, där de går in i rollen som världsbank och lånar ut pengar till fattiga länder för att sedan ta tillbaka pengarna med skyhög ränta så landet blir ännu fattigare än det var innan. Låtarna är ett sätt att visa hur sjuka vissa saker i den här världen faktiskt är. Fuck You Pay Me blir sanningen som “skurkarna” försöker snygga till och mörklägga. De säger “Kom hit så ska jag göra dig snygg och sexig med stora fylliga läppar!” men menar egentligen “Fuck You Pay Me!”

Det är swingmusik på ett nytt sätt, med starka politiska budskap förpackat i ett unikt koncept.