Deportees

Uppträder den

26 augusti, 2023

kl: 23:00 – 00:00

Scen

GSP
Årets nionde artistsläpp ger oss prisbelönt indiepop!

Det flerfaldigt Grammis- och P3 Guld-vinnande Umeå-bandet Deportees musik beskrivs som storslagen och mäktig, samtidigt alltid intim, personlig och atmosfärisk. Bandet har aldrig dragit sig för att ta itu med de stora frågorna, inte sällan med en politisk udd.

Deportees, som i dag består av Peder Stenberg, Anders Stenberg och Thomas Hedlund, släppte det souliga och medryckande albumet “All Prayed Up” 2004. Därpå följde “Damaged Goods” (2006), “Under The Pavement – The Beach” (2009), “Islands & Shores” (2015), som blev något av ett genombrottsalbum med vinst på såväl Grammis som P3 Guld, och “The Big Sleep” (2015). “All Future” deras senaste och sjätte album från 2019, är kanske gruppens låtstarkaste skiva med hits som ”Bright eyes”.

2022 släpptes singeln ”Lost you for a while” som görs tillsammans med Sarah Klang och de uppträdde tillsammans med henne på årets P3 Guld-gala. Det ger oss en föraning om vad som komma skall.

I februari i år släpptes nya singeln ”Run for that feeling” och senare i vår kommer ett nytt efterlängtat album. Så med en ny platta i bagaget kommer de äntligen stå på en scen hos oss i Eksjö!

Vi välkomnar Deportees lördag den 26 augusti!