Andreas Weise

Uppträder den

25 augusti, 2012

kl: - – -

Scen

-
Andreas Weise är en härlig tillökning till Stadsfesten. Tillsammans med bla. Papa Dee och Sulo gästar han Soul Folks, och hyllar tillsammans med dessa den fantastiske Sam Cooke! – Folk har alltid tyckt att jag har varit en gammal gubbe, säger Andreas Weise när han berättar om sina musikaliska husgudar. Hur han smög ut till […]

Andreas Weise är en härlig tillökning till Stadsfesten. Tillsammans med bla. Papa Dee och Sulo gästar han Soul Folks, och hyllar tillsammans med dessa den fantastiske Sam Cooke!

– Folk har alltid tyckt att jag har varit en gammal gubbe, säger Andreas Weise när han berättar om sina musikaliska husgudar. Hur han smög ut till bilen om nätterna som tioåring för att lyssna på Frank Sinatra, Mel Tormé och BB King. Hur han envisades med att köra evergreenslåtar på lunchkonserterna i Gångsätra gymnasium på Lidingö där han växte upp. Och hur han studerade amerikanska sångare som Donnie Hathaway och Stevie Wonder för att förfina sin röst.

Andreas är albumaktuell med ett självbetitlat album som kommer att släppas senare i augusti.

– Jag har verkligen försökt att lyssna på annan musik. Men om du ber mig nämna tre hits som spelas på radio idag har jag ingen aning, för jag hittar inte min inspiration i dagens kommersiella mainstreammusik.