Albin Lee Meldau

Uppträder den

27 augusti, 2021

kl: 20:00 – 21:00

Scen

GSP
Ibland förekommer det artister som under flera år diskuterats i vårt eventråd (Fiestas bokningsgrupp).

Artister som vi drömmer om sådär lite extra och som vi önskar vi kunde boka men det är svårt att få allt att stämma . Vi hade bestämt oss för fyra konserter under lördagen, men så kom det där mailet med den där chansen, så vi tog den.

Det kommer bli en konsert även på fredagskvällen. Endast en konsert med sittande publik för 500 personer. För självklart ville vi ju ta chansen att få välkomna Albin Lee Meldau.

Albin Lee Meldau tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre, men redan innan dess hade han haft en succéartad internationell karriär. 2016 slog debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter folkmusik hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge förrän Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Jeff Buckley och Hozier. Trots det hade göteborgaren varit något av en doldis för den svenska publiken, fram tills han 2018 medverkade i tv-programmet Så Mycket bättre. Albins imponerade tolkningar och otroliga röst tog svenska folket med storm och cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister. 2018 släpptes även det första albumet ”About You”, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. Debuten följdes 2020 upp av den ärligt känslosamma skivan ”På svenska”. Nu är Albin aktuell med den vackra singeln ”Josefin” en ny EP på svenska.

Ibland förekommer det artister som under flera år diskuterats i vårt eventråd (Fiestas bokningsgrupp). Artister som vi drömmer om sådär lite extra och som vi önskar vi kunde boka men det är svårt att få allt att stämma . Vi hade bestämt oss för fyra konserter under lördagen, men så kom det där mailet med den där chansen, så vi tog den.

 

VI välkomnar Albin Lee Meldau fredagen den 27/8!