dec 6, 2022

Årsmöte för Föreningen Fiesta Eksjö

Föreningen Fiesta Eksjö höll måndag 5/12 årsmöte. Maria Stejdahl omvaldes som ordförande på ytterligare ett år.

Föreningen Fiesta Eksjö höll måndag 5/12 årsmöte. Maria Stejdahl omvaldes som ordförande på ytterligare ett år. Fiestas styrelse består kommande år av följande ledamöter: Vice ordförande: Magnus Svensson Kassör: Maria Felix Sekreterare: Ann-Sofie Johansson Ordinarie ledamöter: Gustaf Liljeblad, Jacob Arréhn ,Wilma Karlberg, Pernilla Karlberg. Suppleanter: Sanna Ekvall, Lennart Larsson, Botvid Källner, Pernilla Andersson, Annah Nordstedt.

2022 var året då vi äntligen kunde göra en riktig stadsfest igen och vi upplever att det blev en mycket uppskattad fest av både oss, besökare och artister. Stadsfesten genomsyrades av en trevlig stämning med ett lugn över hela festivalområdet där besökarna verkligen njöt av att få uppleva livemusik i Eksjö igen.

2022 var även året då alla kostnader sköt i höjden och i konkurrens med uppskjutna evenemang och att nästan alla artister var ute och turnerade känner vi oss väldigt nöjda med en publiksiffra på ca 8500 besökare per kväll dvs 17000 på två dagar. Glädjande för oss är att vi fick behålla det kommunala bidraget på 200 000 kr och vi fick även ta del av Kulturrådets krispengar vilket gjorde att vi kunde täcka mycket av de ökade kostnaderna. Vårt resultat för året blev ett minusresultat på 134 000 som helt beror på att det blivit dyrare både med kostnader för artister och teknik efter pandemin.

Inför 2023 hoppas vi på ett fortsatt gott samarbete med Eksjö kommun, Eksjö handel, föreningar, samarbetspartners och sponsorer. En stadsfest kan endast göras via samarbete och med den viktiga turistekonomiska effekt det ger Eksjö kommun och den viktiga plattform Eksjö stadsfest blivit för att ge livemusiken scener på Småländska höglandet hoppas vi på fortsatt stöd till kommande år.

Avslutningsvis vill vi hylla våra fantastiska funktionärer som år efter år kämpar ideellt för att vi ska få ha denna otroliga fest i vår lilla stad och som lägger ner ett oräkneligt antal timmar varje år.

Stort tack till vår trogna publik som återvänder till stadsfesten och får med sig minnen för livet. Tack för att ni handlat biljetter som aldrig förr under Eksjö julmarknad och gett oss rekordförsäljning och visat att ni redan längtar efter stadsfesten 2023!

Vi i styrelsen har redan påbörjat bokningar och planering inför 2023.

 

Välkomna 25-26/8 2023! Alltid sista helgen i augusti!