Sven Ingvars

Uppträder den

30 augusti, 2013

kl: - – -

Scen

-
Sven-Ingvars har funnits i mer en ett halvt århundrade och haft hela 54 hits på Svensktoppen. Kultförklarade kör dom bejublat vidare med sin speciella stil och med grundaren Sven-Erik i spetsen.

År 2006 firade gruppen Sven-Ingvars 50 år, sedan de börjat sin karriär år 1956 med sin första spelning i Segmons Folkets hus, med ett gage på 172 kr. Medlemmar i gruppen har kommit och gått och kvar idag är Sven-Erik Magnusson, fortfarande frontfigur sedan starten och även hans son, Oscar Magnusson, är numera en del av gruppen.

Med 54 melodier ligger Sven-Ingvars i Svensktoppen på andra plats över artister med flest melodier.

Då gruppen bildades inriktades deras musikstil mot pop- och rock med influenser av folkvisor. Gruppen tillhörde aldrig genren dansband men gav upphov till musikstilen.

Sven-Ingvars var under 60-talet ett av Sveriges största band och är än idag en mycket uppskattad musikgrupp och bland annat hits som Två Mörka Ögon, Jag Ringer på Fredag och Börja Om Från Början lever kvar i många svenska hjärtan.

1991 gör Sven-Ingvars ett bejublat framträdande på Hultsfredsfestivalen med betydligt fler watt i högtalarna än vid debuten 1956. Dom hade nu nått kultstatus.

”Sven Ingvars ringer inte på fredag DOM KOMMER!”