Darin

Uppträder den

30 augusti, 2013

kl: - – -

Scen

-
Darin är populärare än någonsin i Sverige, inte minst efter sin medverkan i TV-programmet Så mycket bättre. Hans tolkningar av Olle Ljungströms En apa som liknar dig och Magnus Ugglas Astrologen går fortfarande varma på radiokanalerna.

Det känns fantastiskt kul att Darin kommer hit igen. Han var väldigt efterfrågad sist, och sedan dess har han ju hunnit bli populär i de breda folklagren. Det här kommer att blir ett kanonframträdande med skön allsång framför Stora scenen, det som Eksjös stadsfestspublik är bäst på i hela Sverige, säger Lotta Eriksson på stadsfestskontoret.

Med hits som ”Money for nothing”, ”Step up”, ”Breathing your love” och ”Lovekiller” har Darin gjort sin röst välkänd både i Sverige och utomlands.

Med karriärstart 2004 då han kom tvåa i TV-programmet Idol, har Darin nu nio år senare hunnit med sex skivsläpp, melodifestivalsdeltagande, många listettor samt samarbete med några av världens främsta producenter och låtskrivare.

Under 2010 skrev Darin tillsammans med Tony Nilsson låten ”Can’t stop love” som en hyllning till kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop, vilken framfördes på Operahusets tak den 19:e juni.

Stadsfesten Hörde av sig till Darin med lite frågor:
1. Du var i Eksjö för ett par år sedan på Stadsfesten. Vad har du för minne av Eksjö?
Väldigt bra drag i publiken och en av dem bästa spolningarna den turnén.

2. Om du får spela vart och när som helst i världshistorien vart och när skulle det vara?
Woodstock festivalen

3. Det verkar bli en hektisk sommar för dig. Är du peppad?
Jag är riktigt peppad och ser verkligen fram emot en ny sommar och möta publiken. Det kommer bli en riktigt bra turné!